Voor gastouder

Ondersteuning gastouderbureau ViaViela


Persoonlijk en dichtbij

Gastouderbureau ViaViela begeleidt je op verschillende manieren. Zo heb je altijd een vaste contactpersoon. Die jou op je opvanglocatie bezoekt, jouw vraagouders kent en je helpt het invullen van jouw opvangplaatsen.

Daarnaast kun je bij onze medewerkers van de Klantenservice terecht met vragen over je administratie, opvangcontracten, GGD-inspecties, online cursussen, workshops enz. En voor meer specifieke vragen staan specialisten op juridisch, pedagogisch en administratief gebied voor je klaar.

Als het over jouw gastouderopvang gaat, zorgen we dat alles goed geregeld is!


Extra service van ViaViela

Als kwaliteitsbureau op het gebied van gastouderopvang ondersteunt ViaViela jou op alle hiervoor genoemde vlakken, zie ‘Voorwaarden gastouderbureau’. Maar we doen nog meer.

Kijk hier wat je als extra dienstverlening van ons mag verwachten:


Oppas.nl is het grootste netwerk van ouders en gastouders in Nederland. Het is een online platform waar jij jezelf als gastouder kunt presenteren én waar jij zelf ook actief kunt reageren op opvangvragen van ouders in jouw buurt. Dit geeft jou de mogelijkheid om zelf actief aan de slag te gaan met het invullen van jouw opvangplaatsen.

Met de juiste promotie maak je jouw gastouderopvang nog zichtbaarder voor ouders in jouw omgeving. Daarmee groeit de kans dat jij jouw opvangplaatsen ingevuld krijgt én houdt.

Dan is het fijn als je gebruik kunt maken van professionele promotiemiddelen die voor jou op maat gemaakt worden. Van flyers tot naambordjes en raamposters, wij zorgen ervoor dat jij jouw gastouderopvang optimaal kunt promoten.

Naast het aanbieden van promotiemiddelen, organiseren we ook evenementen waarbij jij jouw gastouderopvang kunt promoten. Zo is er ieder jaar Open huis Gastouderopvang, een dag waarop gastouders van Gastouderbureau ViaViela hun deuren open zetten voor iedereen die meer wil weten over gastouderopvang.  

De keuze voor je gastouderbureau bepaalt ook de mate waarin je financiële risico’s afdekt.

Heb je opvang geboden waarover je, na afloop van de afgesproken betalingstermijn, nog geen vergoeding hebt ontvangen? ViaViela wijst de ouder hier verschillende malen op. Heeft dit geen effect? Dan hebben wij een vast incassobureau waar jij gebruik van kunt maken.

Een ongeluk kan in een klein hoekje zitten. Wanneer jij tijdens je werk als gastouder schade veroorzaakt, valt deze buiten je particuliere aansprakelijkheidsverzekering.

ViaViela heeft speciaal hiervoor een verzekering afgesloten waar jij gebruik van kan maken. Zo ben je tijdens je werk verzekerd voor zowel materiële als letselschade (bij alle schades zijn de polisvoorwaarden van toepassing) zonder dat het je iets extra’s kost. Want kleine ongelukken kunnen grote gevolgen hebben, ook financieel. Bij gastouderbureau ViaViela is jouw risico verzekerd.

Je kent jouw opvangkind door en door en weet waar je het kunt helpen groeien. Maar hoe doe je dat? Werken volgens een methode helpt je hierbij.

Bij ViaViela krijg je alle begeleiding op het moment dat je wilt gaan werken volgens een speel-leermethode. Jouw vaste contactpersoon van ViaViela kan je alles vertellen over de mogelijkheden. Daarnaast staan onze specialisten op het gebied van educatie en pedagogiek voor je klaar om je te helpen zodra je met een speel-leermethode aan de slag gaat.

Ben jij een ervaren gastouder en deel je graag jouw kennis en ervaring met anderen? Dan kun je via ViaViela kiezen voor het begeleiden van een stagiaire. Dit betekent dat studenten van verschillende opleidingen op MBO 1 of 2 niveau bij jou stage mogen lopen. Het begeleiden van een stagiaire geeft een nieuwe impuls aan jouw gastouderopvang en biedt een mooie uitdaging aan zowel jouw stagiaire als jouzelf!